Thema: 'Moppereend'Maandagmorgen zijn we gestart met een heuse nieuwe juf. We kenden haar al wel van op dinsdag maar nu zou ze bij ons een hele week blijven.

Allereerst stelde ze ons Moppereend voor met een grappig toneeltje. De kleuters kregen de slappe lach. Daarna werd Moppereend ingezet om de hoofdrol te spelen in het verhaal. Dit werd op een heel ongewone manier verteld met veel om te kijken en te luisteren en zelfs te voelen. Vervolgens mochten de kleuters zelf het gebeuren naspelen met de verteltafel...met de knuffeldieren van de boerderij werden ze onmiddellijk dikke vriendjes!

De ganse week heeft uw kleuter gerold zoals het varken, gekropen zoals de schildpad, gehupt zoals het konijn, geslalomd zoals de geit, gesprongen zoals de hond en gegooid dat het een lieve lust was.

Alle zintuigen werden geprikkeld op allerlei manieren zoals met een voeldoos, een geurdoos, een geluidenspel en een memoryspel.

Woensdag nam juf Maura de kleuters mee op een parcours zoals de boerderijdieren het zouden doen en bovendien mochten ze vluchten voor de jager.

De kleurrijke regenboog met witte wollige wolken hebben we op donderdag geknutseld. Gelukkig is de donder uitgebleven!

Een beetje later mochten we in de dierenteevee kruipen en als journalisten op de week terugblikken.

Mooie liedjes duren spijtig genoeg niet lang en toen moesten we voor een lange tijd van juf Maura afscheid nemen...

Tot de volgende keer!