Samen koken met de mama van AlixTijdens het thema: "Welkom in ons restaurant" nodigden we de ouders uit om te komen (mee)koken met ons in de klas.

Woensdag maakten we samen met de mama van Alix heerlijke tomatensoep en ook kleine zus was van de partij! 
We bekeken eerst de ingrediënten en mochten eens ruiken aan de bouillon. De kleuters dachten eerst dat het zout, suiker was maar na het proeven wisten ze wel beter. :-) 

Daarna gingen we samen aan de slag! De kleuters mochten zelf tomaten in stukken snijden, in de soep roeren, mochten wortels schillen enz. Tijdens het sporten met meester Bram stond de soep lekker te pruttelen op ons vuurtje.  "Hmmm.. wat rook dat lekker". Als we gedaan hadden met turnen mochten we de soep nog mixen, want wij houden niet van brokken in de soep! 
En wat was ze lekker... de pot was op het einde helemaal leeg!!!

Benieuwd naar het recept? 
- 1 ajuin in stukjes (De ajuin eerst een beetje bakken in de pan met boter. Daarna blussen met water.) 
Daarna onderstaande ingrediënten toevoegen 
- Verse Tomaten in stukjes snijden (+/- 750 gram) 
- 2 kleine aardappelen in stukjes snijden 
- 1 wortel in stukjes snijden 
- 1 klein blikje tomaten puree toevoegen (+/- 140 gram) 
- 2 blokjes bouillon toevoegen (De soep is op die manier al zout genoeg...We voegden geen extra zout toe, wel een beetje peper.) 
Water toevoegen naar keuze. Als je dunne soep wit veel water, dikke soep weinig water.  (In die klas dronken we dikke soep :-) ) Alles laten pruttelen tot alle groenten zacht zijn. Daarna alles mixen en klaar is kees.