Joepie, bijna vakantie!Als start van het thema  mochten de kleuters eens nadenken en terugblikken naar de schoolreis… Wat hadden we daar allemaal gedaan? Algauw kwamen we bij het begrip: “Picknicken” uit en nam de juf haar picknickmand erbij. Daarna gingen de kleuters spontaan picknicken in de poppenhoek

We oefenden het lichaamsschema a.d.h.v. een begeleide schilderactiviteit. De kleuters kregen een badpak of zwemshort “cadeau” de rest moesten ze zelf nog schilderen. Hoofd, armen, benen, voeten, tenen enz. Niet gemakkelijk hoor.

Dinsdag was het juf Kathleen haar verjaardag. Juf Kathleen kwam langs met een kleine traktatie en haar verjaardag werd uitbundig gevierd. Wat leuk! 
We experimenteerden ook met “puffy paint”. Verf die lijkt op echte ijscrème en we werkten aan onze “Vlieg maar uit – kroon”. Met deze kroon vliegen we na de vakantie trots naar de 1ste of 2 de kleuterklas.

Om in vakantiestemming te blijven leerden we het liedje “Smeer me in” van Kapitein Winokio en ook van het liedje: “In de zomer”  konden kleuters geen genoeg krijgen.
De kleuters hadden deze week ook sportdag! (Zie ander artikel)

Hier en daar mochten de kleuters de juf helpen met het wassen van speelgoed zodat de kindjes die er volgend jaar mee gaan spelen “fris” speelgoed hebben. :-)

Vrijdag mocht iedereen in feestkledij naar school komen: van bloemenkransen, glitterrokjes tot Spiderman het was allemaal oké! Want het is bijna vakantie! We werden getrakteerd op wat chips en daarna gingen de deuren van alle klasjes open en mochten we overal spelen!