Ik zie, ik zie... kriebeldiertjesWe werkten rond het thema: "Ik zie, ik zie... kriebeldiertjes!" Tijdens dit thema stond de natuur, de fijne motoriek en het samen spelen centraal. 

Maandag gingen we op de speelplaats kriebeldiertjes zoeken... en ja hoor we vonden er enkele kleine kriebelmieren. Zoveel vreugde om iets klein! Er kon meteen een waarneming van start gaan.
De juffen en ook de kinderen van de andere klassen brachten ook kriebeldiertjes mee naar school. Daardoor kregen we heel wat kriebeldiertjes bij ons op bezoek: De slak, de rups, een lieveheersbeestje, kevers enz. 

We oefenden onze fijne motoriek door kleine plastieken kriebeldiertjes te pakken met een pincet, stempelden mieren met onze vinger en maakten een rups met doppen. We experimenteerden met klei en probeerden onze eigen kriebeldiertjes te maken.

Het samen spelen oefenden we o.a. door samen een spel te spelen waarbij we kriebeldiertjes moesten bevrijden uit het web van een spin maar we moesten opletten want plots kon de spin heel “boos” worden! : -)
Moederdag komt er ook aan, dus werkten we ook nog een beetje aan ons cadeautje voor mama… “Ssshhhttt…”

Vrijdag lieten we de kriebeldiertjes dan terug vrij op de speelplaats want die leven natuurlijk veel liever in de vrije natuur dan in een doosje! :-)