Diep in de zeeVorige week startten we met het thema: "Diep in de zee" 

De vissen van juf Kathleen kwamen op bezoek. Het was nog nooit zo rustig geweest in de klas :-) Vol bewondering werden de vissen aanschouwd!
We mochten een hele grote zee schilderen en niet alleen het grote blad papier werd blauw, ook onze... handjes en bij sommigen bleven de kleren ook niet gespaard. ;-) De juffen vertelden mooie verhalen over vissen en we maakten een grote vissenpuzzel. 

3 weken lang komt er ook een stagiaire kinderzorg in onze klas, juf  Luca. Samen met juf Luca mochten we kleine visjes vangen met een lepel uit een kom met water en stempelden we een vis zijn schubben in allemaal verschillende kleuren. 

We experimenteerden met scheerschuim en blauwe verf en maakten er daarna een afruk van. "Hé, precies de zee op ons papier?" Door te stempelen met onze handen toverden we zomaar vissen in onze zee. We amuseerden ons ook heel erg met het schaduwspel van juf Luca en leerden het liedje: "Visje, visje in het water. Visje, visje in de kom."

Het werd heel mooi weer daarom gingen we buiten spelen. We speelden met water en penselen en deden we nog leuke waterspelletjes. Van een eierdoos maakten we een bootje en we deden een blotenvoetenparcours met zand, water en steentjes net als op het strand! Leuk hoor. Met geel en rood maakten we oranje zoals de zeester in het boekje van “Klein wit visje".

Samen met juf Lisa stempelden we met een doekje visjes in onze zee die we eerder maakten. De doekjes waarmee we stempelden werden daarna een mooie oranje vis! We zochten ook wat verkoeling in een waterbak met allemaal zeedieren. Spetter, spatter, spat!