De wiebelbillenboogie -Week 1De juf vertelde het verhaal: "De wiebelbillenboogie" De kleuters luisterden aandachtig. Papa olifant had ook allerlei badkamerspullen bij, die we van dichtbij bestudeerden. Onze poppenhoek werd dan ook snel omgetoverd tot een badkamer! 

De kleuters kregen ook nog de opdracht op papier: De olifanten mooi in kleuren met grijze verf aan hun vingers en daarna volop bubbels stempelen... Hè, wie zit er daar bij de olifanten in het bad?? 

De juf speelde het verhaal ook uit a.d.h.v. een poppenspel. Tijdens het poppenspel werden de olifanten heel erg vuil want die stapten net als in het verhaal, in zwarte verf! 
De kleuters maakten de olifanten schoon in een bak vol schuim, bubbels, washandjes, bad parels, flesjes en stukjes zeep. 
We dansten volop de wiebelbillenboogie en voerden bewegingsopdrachten uit met badeendjes. Uiteindelijk ging Jules, voor het slapen gaan nog in bad met alle bad eendjes! :-) 

Dinsdag bij juf Rosie en juf Tine mochten de kleuters eens gekleurde bellen proberen blazen, daarna namen we er een afdruk van op papier... Misschien iets dan we kunnen gebruiken voor papa zijn cadeau? 

In de boekhoek werkten we aan "media in de klas" zo konden de kleuters een QR-code scannen waarbij ze werden doorgestuurd naar het digitaal verhaal. 
Verder maakten we zwarte afdrukken met ons voeten.... daarna moesten we onze voeten natuurlijk wassen. Wat een klus.. maar ooh zo leuk! 

Juf Kathleen kwam vrijdagnamiddag ook eens op bezoek want ze mist ons heel erg! Het was een blij weerzien.

Volgende week nog meer wiebelbillenboogie-pret!