We hebben sinds vrijdag 8 maart een broeikast in onze klasOp donderdag 7 maart heeft de juf de broeikast in gang gestoken, om er dan op vrijdag 8 maart 18 eitjes in te steken.
Vandaag (11/3) mochten de kleuters elk een eitje kiezen om hun figuurtje op te stempelen...
Nu 21 dagen ongeduldig wachten en hopen dat we toch een paar kuikentjes mogen verwelkomen tegen eind maart.
Binnen een dag of 10 kijken we met een speciale lamp of hun eitje bevrucht is....SPANNEND.
We duimen alvast...
Op woensdagochtend 27 maart hoorde ik 's morgens iets piepen in de klas... Ik dacht, dat kan niet, het is nog 2 dagen te vroeg.
Maar toen de kleutertjes in de klas waren en we samen rond de broeikast zaten, zagen we plots eitjes bewegen en GEPIEP !
Na grondige inspectie zagen we plots aan Emilia haar eitje al een klein barstje... Wat een euforie in de klas...
Gepiep hoorden we gans de VM, maar het ei barstte nog niet verder...
In de NM rond 17 uur kwam ik nog eens kijken, Charlotte was nog op school en ging mee kijken...
Emila en Arin + Anas (samen 1 eitje) had ook al een barstje. Bij het eitje van Arin en Anas zagen we het snaveltje al een beetje bewegen.
Spannend ...
Op 28 maart was het zover ! Die ochtend waren er ineens al 2 kuikentjes uit gekomen, een geel en een zwart kuikentje. 2 kuikentjes waren geboren, van Emilia en van Arin + Anas.
In de loop van de dag vertoonde het eitje van Emil, Mira, Genita en Max + Kelvin ook al een barstje...
Hopelijk komt er echt een kuikentje uit terwijl wij in de klas zijn...
Op 29 maart was de verrassing des te groter 's morgens... er waren maar liefst 5 kuikentjes bij gekomen !! Van Tharathep, Genita, Mira, Emil en Pippa. Op vrijdag werd ook het gele kuikentje van Max + Kelvin in de klas geboren om 10.40 uur, maar in de namiddag zag het er niet zo goed uit... het kuikentje verzwakte en moest naar lucht happen...
Op zaterdag was het kuikentje jammer genoeg overleden... en het kuikentje van Fons (nog steeds in het ei) is blijkbaar ook stilgevallen... We wachten af tot dinsdagnamiddag om de broeikast stil te leggen...
Maar deze week gaan we vooral genieten van onze 7 gezonde kuikentjes !