Voor juf GinaWij zijn het team van de Sint-Bavobasisschool in Gent en willen heel graag mevrouw Gina Geysen nomineren voor jullie hartverwarmende actie. 

Mevrouw Gina Geysen, juf Gina zoals wij haar noemen, heeft er na 37 jaar voor gekozen om met pensioen te gaan en van een welverdiende rust te genieten. 

Zij was geen juf in de echte betekenis van het woord. Zij verzorgde al die jaren het onthaal en de opvang op onze school. We leerden haar kennen als een zorgende, zachte, minzame, bescheiden en geduldige collega. We hebben haar nooit boos geweten en hoorden haar nooit haar stem verheffen. 

De eerste jaren zorgde ze ALLEEN voor de avondopvang van de kleuters en de kinderen van het lager die na de studie tot 18.00u. bij haar op de speelplaats kwamen. Alles gebeurde steeds rustig en vriendelijk, met een luisterend oor voor kleine en grote probleempjes van kinderen en ouders. Op een onnavolgbare wijze slaagde ze erin om tijdens die opvang steeds de rust en de kalmte te bewaren. 

Toen we 17 jaar geleden van het oude schoolgebouw in de Biezekapelstraat naar de Apostelhuizen verhuisden, trok ze met ons mee. Tot vorig schooljaar bemande ze daar met hart en ziel de balie aan de receptie van onze school. Kinderen werden uitgescand, ouders werden bemoedigend aangesproken, er werd raad gegeven, wie het nodig had, werd door haar verwend. 

Juf Gina heeft veel hobby’s. Ze is erg creatief en elk jaar maakt ze een prachtige adventskrans die een prominente plaats inneemt in de hall van onze school. Ze maakt heel graag foto’s, daarvan kunnen onze eerste communicanten en hun ouders zeker getuigen. Is er iets te doen op school? Juf Gina verzorgt de fotoreportage met hart en ziel. Juf Gina houdt ook van zoet en lekker eten: we konden haar steeds een groot plezier doen met een koekje, een praline, een stukje taart, een belegd broodje, een aperitiefhapje…  

Ook als onze collega heeft ze veel betekend. Ze draagt elk van ons een warm hart toe. Niet alleen de oudere collega’s, maar ook onze jonge collega’s kennen de weg naar haar gezellig huis in Sint-Amandsberg. Ze kan troosten en moed geven, ze slaagt erin om gebeurtenissen positief te benoemen en ze ziet enkel het goede in de mensen. We konden op haar vertrouwen en het is dan ook met spijt in het hart dat we afscheid van haar nemen. 

We zijn er zeker van, dat haar man Antoon en haar kinderen en kleinkinderen nu ten volle van haar liefde en toewijding zullen genieten.  

We willen haar echter niet zomaar laten vertrekken. Corona zorgt er helaas voor dat we haar niet met alle ouders en kinderen in de bloemetjes kunnen zetten. Daarom is gevraagd aan iedereen van onze school, om een wens, een mooie gedachte, een leuke herinnering… neer te schrijven op een kaartje. We hebben hiervoor een ‘brievenbus’ voorzien.  

Wij zouden het heel fijn vinden mocht die mooie doos door jullie aan juf Gina bezorgd worden. Ze is die verrassing zeker waard, want ze is toch een beetje de ‘Martine Tanghe’ van ons korps. Ook zij heeft veel generaties zien passeren… 

We hopen dat u deze nominatie ter harte neemt en kijken uit naar uw antwoord. 

Met vriendelijke groet, 

Team Sint-Bavobasisschool