RoodkapjeZoals na iedere vakantie kwamen er twee nieuwe vriendjes in de klas! Welkom, Nicolas en Yigit! Juf Nele komt vanaf nu ook soms in onze klas helpen, leuk hoor.

De juf vertelde het verhaal van “Roodkapje en de wolf en er stond ook een mandje in de klas van Roodkapje… Wat zat daar allemaal in? We bekeken de spullen en speelden het verhaal na in de kring onder begeleiding en daarna gingen de kleuters zelf aan de slag in de poppenhoek.  De juf is eigenlijk geen fan van speelgoed geweertjes maar een “echte” jager heeft natuurlijk wel een wapen nodig….

Maandag vierden we Eflin haar verjaardag in de klas. 4 jaar, hiep hiep hiep Hoera!! We smulden van pannenkoeken en kregen ook een klein cadeautje.
We maakten een mandje van Roodkapje door bloemetjes te stempelen en mochten het versieren met kleine bloemetjes. Niet gemakkelijk hoor. Ons mandje werd gevuld met koekjes voor oma, die we zelf maakten! 

We zongen een liedje over “Roodkapje” en gaven de wolf scherpe tanden met plasticine. Ook deden we een oefening op logische volgorde en maakten we een mooie collage van roodkapje waarbij we moesten knippen, schilderen en kleuren.  De kleur rood stond ook centraal. We zochten verschillende rode voorwerpen uit het mandje en scheurden rode stukjes papier.

Vrijdag werd het een beetje een vreemde dag door de maatregelen die ons land treft tegen het Coronavirus… (Verdere info op de website) Normaal gingen we samen met de eendjesklas nog naar het huisje van oma gaan... maar wegens de omstandigheden konden we dit bezoek niet laten doorgaan. We belden samen naar oma om te vertellen dat we een andere keer op bezoek zouden komen, eerst moet oma nog en beetje rusten. We schminkten de kleuters die wel nog naar school kwamen in een personage uit het verhaal van Roodkapje. 

Draag zorg voor elkaar.