Onder waterDe vissen van juf Kathleen kwamen op bezoek. Samen keken we hoe de vissen ademen en hoe ze bewegen met hun mond, vinnen… Enkele kleuters mochten ook een beetje eten geven aan de vissen. We leerden ook een liedje van visje, visje in het water.

Van de vis in de kom naar de “echte” zee. We maakten een eigen zee in een grote bak. We vulde hem samen met water, “plantjes” en verschillende zeedieren, schepnetje… daarna kon het spelen beginnen.
We lieten ons gaan met de blauwe verf een maakten een hele leuke collage van de zee!

Het verhaaltje “De mooiste vis van de zee” werd een paar keer opnieuw voorgelezen want de kleuters konden er maar geen genoeg van krijgen. Ze kleurden de schubben van Regenboog in allemaal verschillende kleuren met één blinkende schub!

We deden ook alsof we naar het strand gingen, met twee handdoeken, zonnebril, zonnecrème, strandbal,..en de juf toonde met een filmpje op YouTube  de echte onderwaterwereld. Wat ziet een echte haai er eng uit!

De vakantiejarigen Aldona en Louise werden gevierd in de klas. Aldona trakteerde op lekkere gezonde appels en voor Louise haar verjaardag mochten we smullen van een cakeje in de zon. Hiep, hiep, hiep hoera! 4 jaar!! Proficiat!