Kleine muis zoekt een huis“Kleine muis zoekt een huis!” De juf vertelde het boekje en had ook een verteltafel gemaakt om het verhaal nog eens na te spelen met knuffeldieren en concreet materiaal. De kleuters waren helemaal mee met het verhaal!!

Op dinsdag krijgen we ook altijd bezoek van juf Tugçe. Zij maakte samen met de kleuters muizenoren en op het einde van de dag maakten we heerlijk appelsap! Weet je wat er gebeurde als we van het appelsap proefden? We werden echte muisjes!!

We maakten een muisje door een zacht stuk mousse in het grijs te verven en we maakten ook een holletje voor ons muisje. Dit deden we door kleine reepjes papier te scheuren en op een klein doosje te kleven.
De muizen van de puppyklas mochten ook even op bezoek komen!

Donderdag schilderde Jules een muisje! We moesten heel goed kijken naar Jules zijn schilderij. Een muis heeft een buikje, een kop, grote ronde oren, pootjes en een lange staart..  Zouden wij ook zo een mooie muis kunnen schilderen? De kleuters deden heel hard hun best. De resultaten mogen gezien worden!!

De kleuters mochten spelen in een ontdekbak met: maïs, muizen, holletjes, schepjes en ander materialen.

Omdat het boek ook een ideaal aanknopingspunt is om te experimenteren met gaatjes, deden we ook nog enkele activiteiten i.v.m. gaatjes. Jules had een gaatje in zijn T-shirt! Hoe kwam dat daar? Hoe zouden we het gaatje terug kunnen dicht maken? Na een kort gesprekje mochten we met kleine stukjes plakband Jules zijn trui terug “gaatjesvrij” maken.  

Muizen eten heel erg graag “gaatjes kaas” daarom maakten we kleine bolletjes kaas uit plasticine en mochten we er gaatjes in prikken. Kleine muis kwam af en toe eens een kaasje proeven.  
We leerden ook nog een liedje, speelden een zoekspelletje, deden een meet-oefening en we gingen met voelzakjes aan de slag waarbij we prentjes van kleine muis moesten herkennen…

Omdat de week van 18 - 22 november de week van de grootouders was, nodigden we de oma's en/of opa's uit in de klas. De oma van Irene kwam op bezoek. We luisterden naar een verhaal en mochten daarna nog een beetje met haar spelen en ook Annemie kwam op bezoek voor Clara! De kleuters genoten van  het bezoek van de lieve oma's! Bedankt!