Joepie! Ik vind een steentje!De kleuters vonden en vinden heel wat stenen op de speelplaats en brachten die binnen in de klas. Daarom besloten we om een thema rond 'stenen' uit te werken.

Op een ochtend zat Jules zijn rugzak ook vol met stenen. Ook hij was stenen gaan zoeken. We bekeken met z'n allen de verschillende soorten stenen: grote, kleine, grijze, witte,... Emmanuel bracht zelfs blauwe steentjes mee!
We konden heel wat met de stenen spelen in de klas. Wat was dat leuk!

In de ontdektafel waren stenen waarmee we konden spelen en experimenteren, in de poppenhoek maakten we 'stenen - eten' klaar, de grote vrachtwagens vervoerden stenen, met plasticine maakten we kleine stenen, er waren gekleurde stenen die we konden stapelen, we legden steentjes op een figuur,...

We deden kiezelstenen in een zakje en daarmee stempelden we, we duwden steentjes en diamanten in een stuk klei, met beide handen tekenden we cirkels rond stenen,...

We maakten ook muziek met stenen. We tikten 2 stenen tegen elkaar, dit kon luid en zacht, snel en traag.

We wasten stenen die we daarna beschilderden in verschillende kleuren. Om die stenen af te werken deden we er nog glinsters op.

Samen met juf Lisa speelden we een leuk tikspel. Juf Lisa was het 'stenenmonster' die alle stenen had. Wij moesten de stenen nemen, maar opgelet.... het 'stenenmonster' kon elk moment wakker worden en ons pakken... Snel weglopen dus!