Joepie, ik vind een steentjeOngetwijfeld heb je als ouder wel al eens een steentje uit de jaszak van je kleuter gehaald. Kleuters vinden het een fantastisch hebbeding om te verzamelen en je vindt het zomaar in de natuur! Omdat de kleuters regelmatig eens steentjes meebrachten naar de klas hebben we er een thema van gemaakt! Wat een succes! 

De kleuters speelden in de poppenhoek met stenen en maakten stenensoep, stenencake enz. Bij de auto’s vulden de kleuters de auto’s met stenen, zo werden het echte “werk-auto’s”.
We leren de begrippen “groot” en klein” en probeerden zelfs al eens de stenen te leggen van klein naar groot, niet gemakkelijk!!

De juf vertelde verhalen over: “Max en de toversteen” en “Muis is dapper”. Daarna maakten we zelf een toversteen door de steen te verven en te besprenkelen met glitter! Wat mooi…

De stenen die erg vuil waren moesten we natuurlijk eerst wassen!Met een vergrootglas keken we goed naar de stenen... die stenen zien er allemaal wel een beetje anders uit!? Met de plasticine mochten we “bolletjes”/ “steentjes” rollen en we experimenteerden met potloden waarmee we rond de stenen mochten tekenen. Met mooie blinkende stenen mochten we patronen leggen en ook met de “Rainbow stenen” konden we allerlei figuren nabouwen. 

We speelden in een ontdekbak vol met stenen en mochten met een zakje stenen stempelen. Er kwam ook een nieuw vriendje bij in onze klas. Welkom, Ella-Noora!

Het werden twee super toffe en STENIGE weken! Kijk maar mee.