Joepie, ik vind een steentje
De kleuters waren en zijn nog steeds zo entousiast over de steentjes die ze buiten vinden op speelplaats dat we met de kleuterjuffen van de jongste kleuters besloten een "stenen-thema" uit te werken! "Joepie, ik vind een steentje!". 

Wanneer Jules dinsdag zijn rugzakje vol stenen had gestoken was de vreugde dan ook groot!! Wat een mooie stenen, grote kleine, zwarte, grijze en zelfs witte... De kleuters speelden met stenen in de "stenen-winkel" en ook in de poppenhoek werd er met stenen gespeeld. 

De juf las verschillende verhaaltjes voor over stenen: "Max en de toversteen" maar ook een verhaaltje over een muisje die plots alles durft door een "druf-het-al-steentje"??!!! 

We maakten ook een "toversteen" door een steen te beschilderen. Voor dat we de witte stenen een mooie kleur gaven, mochten we ze eerst goed wassen! Schrobben maar!
Met een zakje vol stenen mochten we stempelen. Wat een leuk geluid, de steentjes die op ons papier botsen! 

Samen met de juf gingen we opzoek naar steentjes op de speelplaats, die steentjes mochten we daarna in een beetje klei duwen. Er werd ook nog een grote ontdekbak gevuld vol kleine steentjes waarin we mochten spelen en experimenteren. We leerden een versje over steentjes en met plasticine mochten we steentjes rollen, niet gemakkelijk hoor! 

We maakten ronde bewegingen rond de stenen en maakten muziek met de stenen, een echt stenen orkest! In de turnles speelden we een spannend spelletje. De kleuters mochten stenen proberen pakken uit het huisje van het "Stenenmonster" maar ze moesten opletten want het "Stenenmonster" werd plots wakker.... lopen maar! 

Het werden twee leuke weken! We hebben zoveel gespeeld met stenen dat de juf volgende week wel nog enkele "verdwaalde" steentjes zal terugvinden...