Heksje Mimi viert KerstmisDe juf vertelde het verhaal van heksje Mimi. Wij wouden ook wel zo een mooie kerstboom als heksje Mimi! De juf had dan ook een grote doos mee en daar zat een kerstboom in, voor in onze klas.
Enkele kleuters mochten de juf helpen om hem in elkaar te steken. Wat een puzzelwerk! Daarna keken we nog eens goed hoe de kerstboom eruit zag, want de juf gaf ons de opdracht een kerstboom te schilderen.

De volgende dag mochten we de kerstboom versieren met lichtjes, ballen enz. Wat was hij mooi geworden!! Als we de lichten uitdeden zagen we enkel de mooi lichtjes in de kerstboom… “Ooooh!”  Op ons kerstboomschilderij mochten we nu ook lichtjes tekenen door te doppen met onze vingers en ballen kleven d.m.v. kleine ronde stickertjes. Zo werd onze boom op papier ook een heel stuk mooier.

In de poppenhoek speelden we met vleugeltjes zo waren we net engeltjes en doeken zo konden we Maria naspelen enz. Er stond ook een mini-kerstboom in de poppenhoek. Die mochten we versieren met ballen en slingers.
Juf Tugce maakten met ons een “aquarel kerstboom”. Leuk hoor met aquarelkrijtjes experimenteren! Zeker wanneer we met water over onze tekening mochten wrijven werd onze tekening nog mooier.

Er kwam ook een ontdekbak in de klas met echte sneeuw, doosjes en andere kerstmaterialen. Ondanks dat onze klas plots helemaal onder de sneeuw lag hebben de kleuters zich wel heel erg goed geamuseerd.

We gingen ook naar de kerstmarkt om naar de kerstboom van heksje Mimi te gaan kijken. We smikkelden en smakkelden een van een olliebol en mochten zelfs een ritje maken op de kindermolen! De kleuters genoten met volle teugen van deze uitstap. We waren allemaal moe maar voldaan.

De laatste dag voor de vakantie hielden we een klein kerstfeestje in de klas. Geen feest natuurlijk zonder iets lekker om op te eten, daarom maakten we een lekkere rijsttaart! Njam. De kleuters werden nog geschminkt en werden er nageltjes gelakt. Dat vonden vooral de meisjes heerlijk om te doen. 

Nogmaals, geniet van de kerstvakantie en voor iedereen fijne kerstfeesten en een gelukkig nieuwjaar!