Heksje Mimi en de kabouterAls start van het thema vertelde de juf het verhaal van “Heksje Mimi en de kabouter!” De kleuters luisterden aandachtig! Daarna mochten ze spelen in het huisje van heksje Mimi (De poppenhoek). We maakten ook kleine kaboutertjes uit een kurk.

Louise had twee kleine pompoenen mee naar school. We besloten er samen “monstertjes” van te maken. Al de pitjes in de pompoen moesten eruit! Wat een leuk resultaat als we dan samen het licht uit deden en de kaarsjes lieten branden. Sommige kleuters werden zelfs een beetje bang.. 

Dinsdag maakten we een herfstwandeling! In de namiddag mochten we experimenteren in onze ontdekbak met blaadjes, paddenstoelen, kabouters, pincetten, bolsters enz. en mochten we een kale boom mooie herfstkleuren geven. Dit deden we door te wrijven op een plasticfolie.

In het verhaaltje hangt heksje Mimi de kleren van kabouter William te drogen en dat deden de kleuters ook! De was ophangen. Niet gemakkelijk hoor, de wasknijpers open en dicht doen…

We werkten ook aan onze uitnodiging voor het “kabouterfeest!”. Eens ze klaar was staken we de uitnodiging in een enveloppe en kleefden we er een postzegel op. Daarna gingen we de uitnodigingen samen posten met de juf in de grote rode brievenbus op straat!

Dinsdag vierden we feest want Clara was jarig! Proficiat met je 3 jaar. Ze had ook een cadeautje voor de klas mee: Playmobil voor de allerkleinste. Dankjewel! In de namiddag trakteerde ze met druifjes, tomaatjes en aardbeien. Hmmm… smullen!

Prettige Herfstvakantie allemaal!