Draken en prinsessenDeze week was stagaire juf Tugce in de klas. Hieronder leest u haar artikeltje. 

Juf Tugce:
Met een klein hartje startte ik de week “themaloos”. Daarna keek ik wat er leefde bij de kleuters.
Maandag mochten ze spelen met grote dozen en kleine dozen. Ze kregen ook een bak met kleine schuimpjes, lepels, doosjes enz. De boekenhoek werd verrijkt met nieuwe boekjes. Daarna vooral meespelen, observeren en kijken wat er gebeurt.

Gelukkig zitten de kleuters vol creativiteit. Al snel bouwden ze een kasteel met grote dozen! Rond het kasteel vlogen er ook 2 draken om ons te beschermen tegen het kwade.
De volgende dag liepen er heel veel prinsen, prinsessen en draken rond in de klas. Er kwam ook een heel groot ei in de klas, waarbij we water moesten doen. Wat zou er uit het ei komen? Een klein babydraakje? Spannend wachten we elke dag af…Met plasticine maakten we pootafdrukken, en zochten we de juiste draak bij de juiste pootafdruk.

Ik las een boek voor: “Kijk uit, een draak!”. Sofie, de draak kwam eens een kijkje nemen in de berenklas. Ze vertelde ons dat haar vriend, Simon geen vuur kan spuwen, wat erg! Gelukkig konden de kleuters hem helpen. Ze spuwden vuur door met verf door een rietje te blazen. Leuk hoor. 

Donderdag was het helaas mijn laatste dag en vierden we de verjaardag van Timur, hiep, hiep hoera! 3 jaar! We speelden nog met knijpkaarten, schatkisten en drakeneieren die gesorteerd moesten worden.
We kregen ook knettersnoepjes van de juf, zodat er kleine vuurvonkjes ontstonden in onze mond.

Tot in maart berenklas, ik vond het een super week!