Dag Sint, dag piet!De juf had een grote zak mee… van Zwarte Piet! Wat zat daar allemaal in…? De kleren van Sint en Piet!? 
We bekeken de kleren en mochten ze daarna sorteren. Zijn ze van Piet of zijn ze van de Sint?

De juf vertelde het verhaal van: “Jules en de mijter van Sinterklaas!” Daarna mochten we ook een mooie mijter maken.

In onze klas stond een schouw waar we pakjes in mochten gooien en een grote boot! Wat leuk, samen spelen in de boot van Sinterklaas. Tijdens het spelen luisterden we natuurlijk veel Sinterklaasmuziek.
Samen met juf keken we in een speelgoedboekje. Wat wouden we allemaal graag van de Sint? Een moeilijke keuze!!

Een beetje rood, een beetje geel en we toverden oranje! De kleur van de wortel voor het paard van Sinterklaas. We speelden met pepernotendeeg, maakten een leuke baard van plasticine en experimenteerden met houtskool, onze handen zagen zo zwart als roet!

We schreven samen een brief naar de Sint daar in schreven we dat we heel flink zijn, dat we altijd mooi opruimen… en ja hoor … De volgende ochtend was de brief verdwenen en lag er een brief van Sinterklaas in de plaats…. Daar in stond dat hij volgende week naar onze school zou komen!!! We maakten samen met juf een kalender en telden de dagen af…

Woensdag 4 december zetten we ons schoentje voor de Sint… en donderdag 5 december was het eindelijk zo ver!! Dit jaar kwam Sinterklaas met zijn bakfiets naar onze school en één Piet zelfs met een elektrische step. Wat waren de kleuters blij dat hij er was en hij had zoveel nieuw speelgoed mee voor in onze klas! We maakten twee grote torens van cadeautjes en deden ze vol nieuwsgierigheid open. Daarna werd er natuurlijk volop gespeeld met het nieuwe speelgoed! Dankuwel Sint en Piet! 

Tot volgend jaar Sinterklaas en Zwarte Piet!